27.10.14

Suklaasandwich

Suklaasandwich on päältä rapeaa mutakakkua, jonka välissä on pehmeää maitosuklaaganachea. Lohturuokaa lokakuuhun!

Tämä ei tosin ole oikeaa lohturuokaani, jota en kehdannut postata lohturuokateemaiseen ruokahaasteeseen. Vai oliko sittenkin kyse muistamisesta...

Suklaasandwich sopisi silti tähänkin päivään.

Kardemummaa kammoava isäni yllättyi toimivasta mausta. Lahjomattomin palaute tuli kuitenkin pienemmältä kaverilta. Perhejuhlien neljävuotias vieras katseli näitä epäluuloisina, mutta isänsä kannustamana otti yhden. "Hyvää!"

Kardemumman voi helposti vaihtaa muuhunkin makuun. Ensi kerralla voisin kokeilla appelsiinin kuorta tai konjakkia. Tai chiliä tai pähkinöitä. Tai kuivattuja karpaloita. Vaikea päättää!

Kokeilin Maraboun maitosuklaata tähän, koska resepti on ruotsalainen. Se toimi täydellisesti. Yleensä Marabou on omaan suuhuni liian ällömakea, mutta tässä se yllätti. Kardemumman murskasin morttelissa hienoksi, mutta käytin tavallista putkessa myytävää pientä kardemummaa.

Resepti on Elle mat & vin -lehdestä numero 1/2014.
Suklaasandwich
Noin 24 palaa

100 g voita
2 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl (90 g) vehnäjauhoja
4 rkl tummaa kaakaota
1,5 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Maitosuklaaganache
200 g maitosuklaata (mielellään Marabouta)
1 dl kermaa
1 tl hunajaa
0,5 tl vastamurskattua kardemummaa
25 g voita

Laita uunipellille tai uunivuokaan leivinpaperi. Ideaalimitta olisi 25 x 35 cm vuoka, mutta itse käytin reippaasti tavallista peltiä. Tulee vähän ohuempi eli silloin paistoaika saa olla vähän lyhyempi.

Sulata voi. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon sulanut voi.

Sekoita jauhot, kaakao, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot munaseokseen ja sekoita. Kaada taikina vuokaan tai pellille. Paista uunin keskiosassa noin 30-35 minuuttia tai vähemmän, jos laitoit isommalle pellille.

Maitosuklaaganache
Pilko suklaa veitsellä ohuiksi paloiksi. Kiehauta hunajalla ja kardemummalla maustettu kerma. Ota kattila pois levyltä, jotta kerma ei pala pohjaan ja lisää suklaa nopeasti. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi.

Anna suklaan jäähtyä hetki ja laita se jääkaappiin noin tunniksi.

Leikkaa mutakakkupohja kahtia. Levitä jämähtänyt suklaaseos puolikkaalle levylle ja nosta toinen levy päälle.

Anna jäähtyä pakkasessa noin puoli tuntia niin kolmionmallisten leivosten leikkaamisesta tulee helpompaa tai tee kuten minä ja leikkaa reippaasti heti terävällä veitsellä. Ei tule yhtä siistiä ilman pakastamista, mutta rouhean hyvää.

Säilytä kylmänä ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Olitkohan se sinä joka puhuit Kokkaa&Kuvaa kurssila siitä ry:stä joka järjestää vastaavia tilaisuuksia? Tehdään kimpassa ruokaa ja nautitaan se? Nimi jäi kirjoittamatta ylös enkä ole googlaamalla löytänyt sitä.

Rauna kirjoitti...

Joo, olin. Laita sähköpostia niin kerron lisää (kannatkattoon@gmail.com). Oli hauska tavata ja lukea postauksesi kurssilta. Oma juttu on vasta tulossa... :)